EKOLOGISKA VÄRMEPUMPAR

Problem relaterade till luftföroreningar stör oss mer och mer. Det vi andas är mycket viktigt för vår hälsa och vårt välbefinnande. Genom att välja rätt värmeenhet kan vi förbättra den nuvarande situationen.

När luften är förorenad kommer skadliga ämnen in i andningsorganen, t.ex. tungmetaller, sot eller bensopyren, som är cancerframkallande. Dåligt klimat kan orsaka olika typer av allergier, huvudvärk, faryngit, lunga och bronkit och andningssvårigheter eller koncentration. Ofta är en av de faktorer som bidrar till sjukdomarna i nervsystemet. Luftkvaliteten analyseras varje dag, så när standarderna överskrids, vilket är mycket vanligt på vintern, bör fysisk aktivitet och promenader, särskilt när det gäller gravida kvinnor, barn och äldre, hållas på ett minimum.

Lösningen på problemet med utsläpp av skadliga ämnen är användningen av förnybara energikällor. En värmepump är en anordning som inte hotar vår miljö och garanterar bekvämt arbete. På ett ekologiskt och energibesparande sätt omvandlar den energi till uppvärmning och uppvärmning av varmvatten, som används av invånarna.

Kompressorvärmepumpar som oftast väljs av användare kräver el. Elförbrukningen är bara cirka 15%, medan resten av värmen som levereras till anläggningen är gratis. Det är viktigt att inga ångor produceras på platsen för dess drift, så vi förorenar inte miljön. Ångorna som släpps ut från kraftverket under produktionen av el som förbrukas av värmepumpen är mycket mindre skadliga än de föroreningar som släpps ut från skorstenarna i enfamiljshus.

Kontakta oss som dina proffs på värmepumpar i Stockholm!